loader

CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! - PRESELECŢII

Vineri, 19 aprilie, vă aşteptăm la sediul TVR din București, Str. Ermil Pangrati, nr 28, între orele 14:00 - 19:00. Pentru acces, candidații sunt rugați să aibă la ei cartea sau buletinul de identitate. Cei care au fost deja admiși la preselecțiile anterioare, sunt în baza noastră de date și nu este nevoie să participe la o nouă preselecție.​

 

Foto
Documente disponibile pentru descarcare:

Despre concurs

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

REGULAMENT

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un singur jucător, cel care a răspuns corect la cele mai multe întrebări.

VIRGIL IANŢU

„Cred că noile generații au nevoie de un divertisment care să îi inspire, din care să își aleagă modele și într-un fel sau altul suntem datori să le oferim românilor emisiuni valoroase. Totodată, în procesul actual de globalizare ultrarapidă, asistăm la o reinventare a identității locale. O cultură generală solidă pornește de la cultura națională, iar acum mai mult ca oricând vedem că are loc pe de o parte o întoarcere la aceste valori, și pe de alta, cei tineri nu reușesc să cunoască cu adevărat ceea ce îi reprezintă. Astfel că un quiz show cu și despre România mi se pare o alegere naturală, care se lăsa de mult așteptată...”

TVR BROADCASTER OFICIAL