loader

"CARE PE CARE" - PRESELECȚII

Pentru a te înscrie la sezonul al treilea al primului concurs de televiziune dedicat exclusiv limbii române te rugăm să completezi formularul de înscriere.

Orice persoană pasionată de limba română și care a împlinit vârsta minimă de participare de 12 ani se poate înscrie la acest concurs.

 

Foto
Documente disponibile pentru descarcare:

 

DESPRE EMISIUNE

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, emisiune prezentată de una dintre vedetele postului al cărui nume se confundă cu emisiunile despre cum vorbim și scriem corect. Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune: ”CARE PE CARE”. În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Într-o formulă atractivă și dinamică, emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, ”influencerii”, expresiile străzii și englezismele.

Parafrazând celebrul vers ”Limba noastră-i o comoară”, în această emisiune, limba română poate să fie o adevărată comoară în premii pentru cei 4 concurenți, fiecare rundă aducând premii tentante în bani. Iar câștigătorul ediției își va dubla câștigurile.

RUXANDRA GHEORGHE NEGREA

(w882) Ruxandra G

O emisiune concurs exclusiv pe teme ce țin de limba română nu putea avea o gazdă mai potrivită decât vedeta TVR, Ruxandra Gheorghe Negrea, un adevărat ambasador al limbii române, care de aproape două decenii ne spune să vorbim corect. De data aceasta, Ruxandra Gheorghe Negrea trece din stradă - locul unde vâna cele mai frecvente greșeli de limbă ale românilor - în platoul de televiziune, pentru o emisiune concurs care transformă limba română într-un spectacol total.

TVR BROADCASTER OFICIAL